pondělí 14. února 2011

Mých čtrnáct dní s HTC Desire HD

Mám rád HTC.

Kombinací s operačním systémem Android vzniknou špičkové smartphony, bez valné konkurence.
Slovy klasika. "Můžeme o  tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat."

Chvíli jsem používal klasické Desire a byl jsem celkem spokojen, ale když jsem první DHD rozbalil a nastavoval pro zákazníka, okamžitě jsem se zamiloval.
PS. Nevím jak je tomu u Vás, ale velká většina našich zákazníků, co si kupují "drahý" komunikátor, si neumí ani přehrát kontakty, natož aby si něco sami nastavili.

Od té doby jsem vedl marný vnitřní boj, zda koupi, nebo nekoupit, který jsem nakonec samozřejmě prohrál a tak ho mám na stole a v kapse.
Pokusím se udělat vlastní srovnání se starším bráškou, tedy Desirem A181, které provedu v několika základních bodech.

1. DISPLEJ
Je prostě veliký a to mám rád ! Po prvním zapnutí a položení "bok na bok" s Desire, jsem byl celkem zklamán, AMOLED displej je celkově jiný, na první pohled hezčí než použité S-LCD u DHD.
Markantní je, ale i rozdíl velikosti displejů v porovnání s velikosti těla telefonů, u DHD je lépe využité místo.
Podání barev, není sice tak zářivé, ale o to nakonec věrnější než u AMOLEDu. Velikost 4.3" je skutečně výborná na prohlížení webu a celkem jde použít i jako nouzová čtečka knih, ani není třeba vyšší rozlišení.
Celkově jsem s displejem nakonec velmi spokojen, až na čitelnost na slunci, s tou je to myslím horší než u Desire.
2. KONSTRUKCE
Přečetl jsem mnoho stížností na horší kvalitu zpracování těla DHD. Předpokládám, že to byl problém jen pár prvních sérií, protože můj kousek lícuje, nevrže a ani jinak mě netrápí. Přechod kovového těla na plastové krytky baterie a karet, není rozhodně ideální, ale nejde o žádnou tragédii.
Mám rád kovové telefony, hlavně to jak studí do dlaně :-)

3. VÝKON
Úplně jsem tomu zprvu nevěřil, ale rozdíl výkonu mezi MSM 8255 / Adreno 205 a QSD 8250 / Adreno 200 je značný. Výsledek dokresluje i velikost RAM, kdy 768 MB je prostě dostatečná. Tady má DHD rozhodně navrh a je to určitě nejvýkonnější smartphone co jsem zatím měl v ruce. Hry jako NFS Shift a podobné jedou krásně plynule a pocit z rychlosti je výborný.

4. BATERIE
Co říct, baterky by zasloužily řádný vývoj a jeden den výdrže je prostě standart.
Původně jsem se jí hodně bál, 1230 mAh a kombinaci s displejem 4,3" oproti 1400 mAh a 3,7" mě děsil. Pravda je, ale trošku jinde, DHD vydrží na baterku minimálně stejně jako původní Desire, zřejmě se kladně projevila výrobní technologie 45 nm.

5. FOTOAPARÁT
HTC má foťáky obecně pod průměrem, s takovou Nokií se vůbec nemůže měřit, ale 8 MP foťák u DHD, je rozhodně lepší počin než 5 MP u Desire. Přikládám dvě fotky na porovnání.

DHD
Desire
Takže, mělo pro mne smysl měnit ? Myslím, že mělo a jsem zatím naprosto spokojen. Otázka zní jak mě to dlouho vydrží, v Barceloně se právě objevují HTC s dvoujádrovým procesorem a větším rozlišením a to bude zase lákadlo.

Jsem prostě ujetej na telefony :-)

1 komentář:

  1. U toho obyc desire ty fotky kazi ta debilni mlecna cocka co je na zadnim krytu. Pro lepsi foceni proste kryt sundavam.

    OdpovědětVymazat