neděle 15. května 2011

ADIOS Aukro

Všichni asi známe největší český aukční portál Aukro.cz.
Do tohoto týdne byl použitelný, relativně inteligentně srovnaný do kategorií a pokud člověk chtěl našel co potřebuje. To se naprosto změnilo koncem tohoto týdne, nevím přesně který den, ale administrátoři Aukra, se rozhodli "zkvalitnit" jejich služby zákazníkům tak, že naprosto postaví celý systém na hlavu.
Vzali zaběhlé podkategorie a celé je zrušili, větší blbost jsem už dlouho neviděl !!!

Kdyby občas jukli na mnohonásobně větší a úspěšnější eBay, možná by jim to došlo, možná ne.

Uveďme si příklad :
Jdu na Aukro (tedy už nejdu, kašlu na ně) a hledám levný procesor Intel do socketu 775, dříve to bylo jednoduché, byla sekce počítače, v ní komponenty, dále procesory, dle výrobce, dle patice a tak dále.
Nyní je jen sekce počítače a hry, v ní komponenty a CPU, to je vše.
To znamená, vedle AMD Phenom X4, leží Intel SandyBridge a zároveň VIA C3 nebo 386SX.
Totožná je situace například u grafických karet, kde je rozdělení naprosto žádné, tj rozhraní, výrobci, výkonnost vše v jedné sekci !

Prostě totální bordel !!!

Přístup Aukra na volání naštvaných uživatelů je skutečně super. Všechno je OK a nic se měnit nebude. Forum Aukra je momentálně nejpoužívanější za celou dobu, co tento portál používám, tj. cca 4 roky.
Mnoho lidí si stěžuje viz. toto vlákno nebo další , ale odpověď Aukra na dotazy směrem k navrácení podkategorií je jednoznačná, přikládám citát přímo z fóra:

Dobrý den,

děkuji za Váš email.

Chápu, že změny, které proběhly v Kategoriích souvisejících s Elektrem, mohou působit nepřehledně, ale věřím, že nové funkce přispějí ke zjednodušení obchodování na Aukru a s odstupem času ohodnotíte změny jako pozitivní. Důvodem ke změně bylo přizpůsobit vzhled současným trendům a požadavkům trhu.

V tuto chvíli neplánujeme navrátit vzhled Kategorií do původní podoby. Za jakékoliv konstruktivní připomínky ze strany uživatelů však děkujeme a samozřejmě všechny návrhy pečlivě zvažujeme.


S pozdravem
 

--
Kristýna Štanglová
Zákaznický servis
Aukro s. r. o.
nám. T. G. Masaryka 1280, Zlín

http://www.aukro.cz ´

Vypadá to, ža Aukro se vydalo na úplně špatnou cestu a potřebovalo by pořádnou konkurenci jako prase drbání.

Na Aukru končím, pokud tedy nějaký normální člověk, neprovede změnu, sice zpátečnickou, ale rozhodně k lepšímu a nevrátí sekce a stromovou strukturu.

ADIOS AUKRO !  Vitej eBay.

4 komentáře:

  1. A není jednodušší použít vyhledávání. Vždy jsem to tak dělal.

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud hledáš konkrétní věc, pak není co řešit. Problém ovšem je, když hledáš levnou grafiku, do PCI-E slotu, ale ne konkrétní model.

    OdpovědětVymazat
  3. Najedeš do grafických karet a pod menu s kategoriemi je "zobrazit volby" a pod ním máš sekci "Atributy" a v ní máš možnost upřesnění toho co hledáš (tedy například v tvém případě z rozbalovací nabídky "Rozhraní" vybereš PCI-E,...).

    OdpovědětVymazat
  4. Já vím Tomáši, už jsem to taky našel, ale stále platí, že to považuji za úplnou blbost a krok špatným směrem. Tohle je funkční, ale trochu komplikované ne ? Už jen proto, že velká většina lidí, si toho vůbec nevšimne a jde raději jinam.

    OdpovědětVymazat